Fritext ett år. Hurra!

Text och bild: Staffan Castegren

krock1Alltid händer det saker på stan och ibland råkar man passera med sin kamera.

Den 16 augusti 2014 knäppte jag igång min webbplats Fritext. Nu har det gått ett år och hittills har jag haft drygt 110 000 besökare som surfat omkring och klickat nästan 900 000 gånger. Men jag vill gärna att ni blir ännu fler.

Fritext paroll är, lite vänster, lite kultur, inte så kommersiellt. Här finns massor för dig som har hjärtat åt vänster och som orkar läsa lite längre texter. På denna sida har jag samlat några russin som jag tror att du kommer tycka om.

Jag hoppas att du gillar Fritext på Facebook. Klicka på länken i spalten till höger. Men för att sprida de goda tankarna får du gärna uppmana dina vänner att gilla Fritext och dela saker du hittar här och som du tycker om.

*****

Problemet med fårskallarna
En text som handlar om miljöfrågorna och om vilket ansvar vi har och vilket ansvar de som bestämmer i världen har

Isbjörnen
Kommer ni ihåg den där sinnessjuka isbjörnen de hade på Skansen på 70-talet. Här finns en fantastisk bild och en gripande dikt.

Ture Sventon var är du?
Myrornas hade en lokal på Tomtebogatan i alla år. Plötsligt chockhöjer bostadsrättsföreningen hyran. De behöver pengar mycket mer än de som Frälsis hjälper.

Om svindel
Svindel är en rätt jobbig åkomma som finns i många olika varianter. Jag lovar jag har allihop. Ett lättsamt kåseri om höjdskräck.

Höger eller vänster? Det är bara att välja.
Det är så konstigt när folk säger att det inte finns något höger eller vänster. Här reder jag ut begreppen på ett föredömligt pedagogiskt sätt.

Gunnar Ekelöf flippar ut
Jag har skrivit många litterära texter som har litterära förlagor. Det här är en av dem. Den handlar om en död poet och en bortgrävd gata.

Porträtt
Inskannade bilder från 70-talet. Om du rörde dig i Stockholms vänsterkretsar då, finns det stor chans att du känner igen några.

Bra bilder
Det här är nutida bilder som jag tagit när jag flanerat i lugnt tempo runt i min älskade hemstad Stockholm. Så mycket människor det finns.

Den sextonde familjen – igen
Jag försöker sälja min bok, fast det går inget vidare. Det är konstigt för den är verkligen bra. Men det är kanske inte trovärdigt när jag säger det själv.

Veronica
Jag har sjungit in många låtar och lagt ut under olika rubriker. Det är Taube och progg och egna. Den här Cornelislåten finns under rubriken visor.

Min Youtube-kanal
Här finns låtar som jag spelat in med min nya kamera. Kvaliteten blir acceptabel och visst är det roligare att få det på film.