Dyngspridning på sociala medier

Text: Staffan Castegren Bild: från internet

dyngaVi betalar bredbandsavgift för att sprida andras dynga på sociala medier.

Facebook och de sociala medierna har tagit över gammalmediernas uppgift att dupera mänskligheten och sprida opium för folket. Och det mest beklämmande är att brukarna gör det gratis, ja de betalar till och med bredbandsavgift för nöjet att få föra de onda krafternas talan. Många av mina gamla vänsterpolare från 60-talet sprider den mest förfärliga dynga, men så gör även många andra, som jag inte känner, nu senast underbara Malena Ernman.

En för mig obekant person, Andrev Walden, skriver en artikel om SD i tidningen Café (Ja Herre Gud, vem gör inte det i våra dar), och han får till en rätt kraftfull inledning “Förra århundradets värsta massmördare var kommunismen, nationalismen och Spanska sjukan.” Denna artikel delas av Malena Ernman och en lögn spikas därmed som sanning. Här vill jag inflika att jag respekterar de artister som utnyttjar sitt kändisskap till att sprida goda tankar, som Malena Ernman, Stefan Sundström och andra. Andrev Walden vet nog vad han skriver, men här känns det som om Malena Ernman råkade trampa snett.

Vi måste försöka tänka en liten bit till. Vad är det skribenten säger? Jo, att massmördarna var ondskan, vi själva och ödet. Men hur genomtänkt är det?
Fråga 1. Varför växte socialismen, kommunismen, anarkismen, syndikalismen, socialdemokratin och alla andra vänsterrörelser fram? Var det inte en reaktion på ett förtryck?
Fråga 2. Är det verkligen folks nationalistiska känslor som är orsak till krigen? Är de känslorna inte snarare ett verktyg för andra krafter?
Fråga 3. Kan man kalla en sjukdom för en massmördare? Är det inte snarare ett retoriskt grepp för att ge större autenticitet åt de två andra påståendena?

Klassamhället är cirka tio tusen år gammalt. Det har alltid handlat om att en liten grupp skor sig på majoritetens arbete. I de gamla flodkulturerna kring Indus, Eufrat och Tigris och Nilen var underklassen jordbrukare och överklassen furstar, adel, militärer och präster. Ständigt låg länderna i krig, och det var alltid överklassen som beslutade om krigen. Så fortsatte det i tusentals år, ända in på 1700-talet, med adel och kungar som skickade ut bönder att dö i meningslösa krig.

Industrialismen skapade en förändring. Inte så att klassamhället försvann. Det var bara klasserna som förändrades. Överklassen var borgare, snarare än adel, de var industriidkare, bankirer och kapitalägare. Underklassen var industriarbetare snarare än bönder. Men förtrycket var detsamma, och krigen. Det demokratiska USA, det koloniala England, det fascistiska Italien, det kejserliga Japan och det nazistiska Tyskland hade alla en ekonomisk överklass som ville krig. Nationalismen var ett verktyg för att lura ut arbetarna i skyttegravarna.

Klassamhället är alla tiders största massmördare. Klassamhället bär ensamt skulden till tio tusen år av ständiga och meningslösa krig. Klassamhället startade bägge världskrigen och är därmed skyldigt till Auschwitz, Dresden och Hiroshima. Socialismen var till en början ett försök att bryta överklassens makt, men statsöverhuvuden som Stalin, Mao och Pol Pot skapade själva klassamhällen och begick brott mot mänskligheten, väl så rysliga som Dachau, Guernica och Song My.

Vems ärenden går man om man sprider tidningen Cafés historieskrivning? Vem tjänar på att demonisera kommunismen, göra nationalism till en huvudfråga och likställa dessa två ismer med en naturkatastrof som Spanska sjukan? Jag tänker inte svara på den frågan. Den som absolut inte vill tänka får aningslöst springa ut i nästa stora krig, och nästa, och nästa. Förbered er gärna redan i dag på att skicka ut era barn, era barnbarn och era barnbarns barn Om vi inte får stopp på dem kommer de att fortsätta i tio tusen år till.