En nynymoderat

Text: Staffan Castegren
Originalmusik: Skogsflanören av Sam Samson

tomteoch jag tänkte ofta vad jag skulle bli …

 

Sossarna och moderaterna har ju slagits om titeln arbetarparti och länge verkade de beredda att gå till vilka överdrifter som helst för att vinna den matchen. Nu har det bildats ett vakuum när medierna hävdar att det just är de två partiernas väljare som röstat på Sverigedemokraterna.

I stället har det blossat upp en intern kamp mellan de gamla och de nya moderaterna. Kanske ska sossarna ge sig in i den matchen. De kunde ju etablera sig som de nya nya moderaterna. Den här visan är en fundering kring detta.

En nynymoderat – text
Staffan Castegren

Jag är en pojke som växt upp i gamla Ångermanland
Där slet jag ont i skogen och i sågverket ibland
I Hägglunds vapensvetseri fick jag facklig energi
och jag tänkte ofta vad jag skulle bli

Jag blev inte pacifist. inte heller kommunist
Nej jag tänkte helt kavat: jag blir nynymoderat
Som tar ställning för de stora mot de små

Att redan rika ska omhuldas är en självklarhet
för rikedomen sipprar ner och gör den magre fet
Våra skattemedel ska gå till Caymanöarna
Statligt ägande är inte särskilt bra

Våran vapenindustri, den ska vara tygelfri
Gå med i Nato, det är kla´t när man är nynymoderat
och tar ställning för de stora mot de små

I valet trodde många: sosseröst är vänsterröst
men denna fagra vårdröm falna ganska snabbt till höst
När man vaknade till sans, då stod Alliansens svans
och bjöds till dans, det fanns visst fortfarande chans

Att ta ansvar för sitt land, då tar man borgarna i hand
och inför markna´n står man flat när man är nynymoderat
som tar ställning för de stora mot de små