Tennessee waltz

Text: Redd Stewart Musik: Pee Wee King

herreMy friend stole my sweetheart from me

Lyssna på min Youtubekanal

Här kan du ladda hem text och ackord

Den här texten är verkligen bedårande enkel. Den består av några enstaka beståndsdelar; jag, min älskling, min vän och musiken. Och mer behövs kanske inte. Det som är intressant med den här låten är att exakt samma text sjunges av både män och kvinnor.

Det som händer i sången är att jag dansar med min älskling till Tennessee waltz. Då träffar jag en vän som dansar med henne och under dansen stjäl henne från mig. Min älskling verkar inte ha någon egen vilja. Men så är det alltså även när en kvinna sjunger låten. Älsklingen/mannen låter sig lika viljelöst bortstjälas. Det blir nästan som ett feministiskt ställningstagande. Eller? Det är i alla fall en vacker sång.

Tennessee waltz
Lyrics

I was dancing with my baby to the Tennessee Waltz
When an old friend I happened to see
I introduced him to darling
And while they were dancing
My friend stole my sweetheart from me

I remember the night and the Tennessee Waltz
Now I know just how much I have lost
Yes, I lost my pretty little darling the night they were playing
That beautiful Tennessee Waltz