Öppet brev till Spotify

Text och bild: Staffan Castegren

fattig-1024x519Bort med fattigt folk från innerstan!

Jag har just sagt upp mitt abonnemang på Spotify i protest mot ert oförskämda öppna brev. Jag är en fattigpensionär, och lever med en kvinna som jobbar inom omsorgen. Ändå tillåter det nuvarande systemet att vi kan bo i en hyresrätt på Södermalm. Ni tycker uppenbarligen att det är fel.

Ni propagerar för marknadshyror: Ut med nollorna i periferin, fyll innerstan med produktivt folk. Vi ska betala skatt till utbildning av programmerare och utbyggd infrastruktur. Själva utnyttjar ni det lagliga skattefusket maximalt.

Jag har förstått att ni var hyggligt goda människor i början, men Lord Actons klassiska citat gäller visst alla, utom de mest moraliskt högtstående: “Makt har en benägenhet att korrumpera, och fullständig makt korrumperar fullständigt. Stora män är nästan alltid onda män.”

Ni hotar med att flytta från Sverige. Låt det inte stanna vid ett hot. Sök ett land som är mer näringslivsvänligt. Där finns ofta ”gated communities” så ni slipper se vad nedmonterad solidaritet gör med folk. Sverige behöver inte fler av er sort, vi mår bättre utan er.