Karl-Bertil Jonsson var är du?

Text: Staffan Castegren Bild: Per Åhlin

Karlbertil3Tanken är att ta från de rika och ge åt de fattiga. Politikerna verkar tycka tvärt om.

Vad är det för samhälle vi fått? Jag ringde socialen på Södermalm för att höra om jag som fattigpensionär skulle kunna få ett bidrag till ett tandläkarbesök. Nej, sa de, det kan din sambo gott betala. Hon har ju faktiskt ett heltidsjobb.

Jag får ut drygt sex tusen efter skatt och min sambo är en av tiotusentals underbetalda kvinnor i omsorgen. Men tillsammans kommer vi upp till den nivå som politikerna bestämt är rimlig. Ja, inte rimlig för dem naturligtvis, bara för oss andra, de små människorna.

Samtidigt är vi via skattsedeln med och betalar alla dem som behöver hembiträden, läxläsning och ombyggnad av köket en gång om året för att må bra. De kan tjäna hundra tusen i månaden, det spelar ingen roll, de får alltid sina rut- och rot-bidrag ändå.

Vad det verkligen det här svenska folket ville när de byggde folkhemmet? Många röstar i dag i rena besvikelsen på SD, men det är inte ännu ett högerparti vi behöver, utan en helt ny samhällsanda av godhet och solidaritet. Karl-Bertil Jonsson var är du? Ditt land behöver dig.