Skrivhjälp

textbildKontakta mig på adressen nedan

Behöver du hjälp med dina texter?
Jag har skrivit det mesta och Jag har översatt spaltkilometer från engelska till svenska. I femton år drev jag eget företag i språkbranschen och när det kändes ensamt blev jag journalist. De sista åren fram till pensionen var jag språkvårdare, först på Historiska museet och sist på Kungliga biblioteket.

Kort sagt, jag kan verkligen det här. Om du inte är lika säker, men ändå förstår att det kan vara viktigt med bra text, får du gärna höra av dig. Jag har naturligtvis F-skattsedel och är registrerad för moms. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

Redaktionella tjänster
Språkgranskning, korrläsning, källkontroll och rådgivning. Jag jobbar både med skönlitteratur och faktatexter. Jag har hjälpt många akademiker med uppsatser och avhandlingar.

Skrivhjälp
Jag har skrivit nästan allt, till exempel lättläst för människor med språkliga handikapp, information som är anpassad för skärmläsning, underhållande texter, både på vers och prosa.

Översättning
Jag översätter bara från engelska till svenska och tar bara uppdrag där det är viktigt att den svenska texten håller hög klass.

adr2